10 Mart 2015 Salı

Siyah Nokta Ve Gözenek Küçültmenin Doğal Yolları

Öncelikle uzun  bir aradan sonra herkese merhaba. Artık blogumuz aktif bir şekilde düzenli olarak tecrübelerimizi ve deneyimlerimizi sizinle düzenli olarak paylaşacağız.

Bu gün ki konumuz siyah nokta temizliği ve temizlediğimiz gözenekleri sıkılaştırmaya yönelik olacak.

Maskenin Malzemeleri:
1 yumurtanın akı ( kar haline gelmiş )
1 adet peçete ( tek kat )

Yüzünüzü her daim temiz ve nemli tutmalısınız. Temiz olan yüzünüze yumurtanın akını kar haline getirip siyah nokta ve açık gözeneklerin bulunduğu noktaya sürüyoruz peçeteyi dikkatlice yüze oturtuyoruz ve bir kat daha yumurta akı sürüyoruz. 20 dk kurumasını bekliyoruz ve çekiyoruz. Tabi ki  bir mucize beklemeyin düzenli kullanımda siyah noktalarınızdan kurtulmuş olursunuz. Beyaz tenli ve hassassanız sonrasında cildinizi nemlendirip yatıştırıcı tonik kullanmayı unutmayınız.


Şimdi gelelim temizlenen gözenekleri sıkılaştırmaya. Bir çok kozmetik markasının bu yönde bir çok ürünü var. Önce doğal yolları denemenizi tavsiye ederim.



Şimdi sizlere bazı doğal yollardan bahsedeceğim. 

İlk olarak buz. 

Buz cilt sıkılaştırma etkisiyle gözeneklerinizi küçültmek için etkilidir. Doğrudan cildinize sürmeyin bir peçeteye veya ince bir havluya pamuğa sarıp 20 saniye bekletin. Buzu biraz daha etkili hale getirmek istersek buz kalıplarına çay, gül suyu, soda, birde ben gül suyuna 1 2 damla kayısı yağı damlatıp dondurun bence cok cok iyi geliyor. Bu tarz alternatifler türetip uygulayabilirsiniz.

2. Olarak ise yoğurt. İçerisindeki laktik asit cildi yeniler ve tazeler gözeneklerinizin küçülmesinde yardımcı olacaktır. Yüzünüze yoğurdu ince bir tabaka şeklinde sürüp 15 dk bekletin ılık suyla arındırın ve rahatlatıcı tonikle yatıştırıp nemlendirin.

3. Olarak ise bal süt tozu ve yulaf ezmesini karıştırıp yüzünüze dairesel hareketlerle yayıp masaj yapıp 15 dk bekletiyoruz. Suyla duruluyoruz. 

3. Olarak ise salatalık 

Rendeleyip salatalığın suyunu çıkarıyoruz.Çıkan bu suyu da pamuk ile cildimize yedirip kuruyunca arındırıp nemlendiriyoruz.

4. Olarak da elma sirkesi en etkili yöntemlerdendir. Tonik gibi kullanıp durulayabilirsiniz. Gözeneklerinizin sıkılaşmasına yardımcı olacaktır.

Bir diğer yöntem ise fuller toprağı hamur haline getirebilmek için yeteri kadar gül suyu uyguluyoruz. Yüzünüze yedirin ve 15 20 dk sonra durulayın. 

Yüzünüzü her zaman temiz tutmayı unutmayın gün içinde cildinize temas eden toz ve kirli hava gözeneklerinizi doldurur ve bu size siyah nokta olarak döner kendinize çok cici bakın bir daha ki yazıda görüşmek üzere 😇😇

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder